به گزارش جام جم آنلاین، با نگاهی به وقایع سالهای اخیر، بهخوبی میتوان نشانههای پیگیری این دو هدف را در جریان پروپاگاندای رسانهای و نفوذ سرویسهای جاسوسی دشمن دید و مصادیق آن را شناخت.
بهنظر میرسد که در این بین، دستکم میتوان ۵ جریان داخلی و خارجی را شناخت که برای دستیابی به این دو هدف، تلاش میکنند.
این جریانات، در گام اول وحدت ملی را تخریب میکنند تا بتوانند موریانه وار در درزهای دیوار وحدت ملی رخنه کنند. آنها سپس با یارگیری ناشی از این چندپارگی، به سوی هدف دوم که همان تضعیف امنیت ملی است، گام برمیدارند.
سناریوی پیش رفته در کشورهایی مانند سوریه هم به خوبی نشان میدهد که سد امنیت مردم سوریه وقتی شکسته شد، که گام اول برای تخریب وحدت ملی برداشته شده بود.
۱- تروریستها: جریان نخستی که برای برهم زدن وحدت و امنیت ملی تلاش میکند، جریان تروریستی است. این جریان، در ادامه جریانات رادیکالی است که شکافهای قومی و مذهبی و جنسیتی را تشدید کرده و سپس به بهانه اقدامات هویتی و حتی گاه با شعارهای آزادیخواهانه، اسلحه به دست حامیانش میدهد. هرچند امروز ما تروریستها را به نام داعش یا جیشالظلم میشناسیم، اما سابقه منافقین در این عرصه را نباید از نظر دور داشت. منافقینی که ابتدا در وحدت ملی ترور ایجاد میکنند و سپس کشور را به سوی بدخوردهای خشونتآمیز سوق میدهند.
۲- جریان غربگرا: غربگرایان در سه دهه اخیر کوشیدهاند با ترویج سبک زندگی غربی و تغییر نظام ارزشی جامعه با تکیه بر مسائل زنان و جوانان، وحدت فکری و رفتاری جامعه را برهم زده و زمینه را برای فتنههای خیابانی مانند سال ۸۸ مهیا کنند. جریان غربگرا با عبور از راهبرد اصلاحزلبی، به سمت مدلهای جنبش اجتماعی سوق یافته و گمان میکند میتواند دهه هشتادیها یا همان نسل Z را با خود همراه کند. جریان غربگرا هرچند در کلام، خشونت را نفی میکند، اما در عمل چنان بر تضادها و دوگانهسازیها تاکید دارد که نتیجه رفتارش، اغتشاشات خیابانی است. البته در سالهای اخیر، نسل جوان با درک ماهیت ریاکارانه این رفتارها، از این جریان فاصله گرفتهاند.
۳- جریانات رسانهای معاند: جریان دیگری که علیه وحدت و امنیت ملی ایران فعال است، جریان رسانهای عمدتا مستقر در کشورهای غربی است. این رسانهها با بازنمایی مشکلات و سیاه نمایی مسائل، موجی از ناامیدی در جامعه ایجاد کرده و تلاش میکنند مخاطبان خود را نسبت به زیست روزمره خود عاصی کنند. این رسانهها با تبلیغ بر روی گروهکهای تروریستی یا تجزیهطلب، مخاطبان عاصی خود را به سمت جریانات مسلحانه سوق داده و حتی گاه خود برای ایجاد خشونت و تهدیدات امنیتی، بدنامه تولید میکنند!
۴- جریانات تجزیهطلب: چهارمین جریانی که دو هدف اساسی دشمن را پیگیری میکند، جریانات تجزیهطلب در غرب و شرق ایران است. این جریانات با پُررنگ کردن هویت قومی، در عمل هویت ملی و وحدت ایران را تخریب کرده و با درشتنمایی و برجستهسازی مشکلات استانهای مرزی، سعی میکنند ریشه هر مشکلی را در بی توجهی مرکز به قومیتها ببینند. هرچند تلاش این جریانات مسبوق به سابقه است و از دوران استعمار انگلیس تاکنون تداوم داشته، ولی در یکسال اخیر این جریانات بهطور فعالتری وارد عمل شدهاند.
۵- سرویسهای جاسوسی: و در نهایت جریان نفوذ با اقدامات و ادعاهای تحریک آمیز، نقش مهمی در برهن زدن وحدت دارد. جریانات تندرویی که به مذاهب مختلف توهین کرده، قومیتها را تحقیر میکنند و یا در مساله زنان، مواضعی سطحی و غیرعقلایی دارند، در عمل پیاده سوار سرویسهای جاسوسی برای تشدید نزاعهای ضدهویتی محسوب میشوند.
بیانات اخیر رهبر انقلاب به خوبی نشان داد که یک انقلابی واقعی باید برای حفظ وحدت و امنیت کشور کوشش کند و نگذارد که تصبات و تعلقات شخصی و گروهی، باعث شود که او در مسیری قرار گیرد که وحدت ملی را خدشهدار کرده و زمینه سوء استفاده دشمن فراهم شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت